Druga studentska međunarodna interdisciplinarna konferencija o umetnosti

Druga studentska međunarodna interdisciplinarna konferencija o umetnosti

 954 

Grupa studenata sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu organizuje drugu studentsku Međunarodnu interdisciplinarnu konferenciju o umetnosti (International Interdisciplinary Conference on Art – IICoA), koja će se održatiu svečanoj sali Filozofskog fakulteta u Beogradu, u periodu od 8. do 10. maja 2019. godine.

Konferencija na godišnjem nivou okuplja mlade istraživače i istraživačice iz oblasti različitih humanističkih disciplina, kako bi na trodnevnom seminaru izlaganjem svojih radova i naknadnim diskusijama unapredili interdisciplinarni pristup obrađivanja problema u umetnosti.

Cilj je da se omogući razmena znanja, iskustava, pristupa i metoda u naučnom istraživanju, putem prezentacije naučnih radova, diskusije i interaktivnih predavanja od strane stručnjaka za određene naučne oblasti – kako bi se rešila aktuelna pitanja o istraživanju umetnosti i kako bi se unapredio razvoj domaće naučno-istraživačke delatnosti, naročito naučni rad mladih istraživača i istraživačica.

Stoga, IICoA teži rešiti dva problema u koja je savremena naučna zajednica zapala: nedostatak interdisciplinarnog istraživanja na polju umetnosti i nedostatak saradnje među mladim stručnjacima u Srbiji, regionu i Evropi. Kao jedina internacionalna interdiscilpinarna konferencija zamlade istraživače, IICoA je jedinstven događaj ne samo u zemlji, već i u čitavoj Evropi, iako su problemi koje ona cilja da rešiodavno prepoznati od strane svetske naučne zajednice.

Tema ovogodišnje konferencije je Interpretation in Arts and Humanities. Pristup će biti slobodan za sve zainteresovane. U svrhu širenja dostupnosti i relevantnosti naučnih radova koji ćese izlagati na konferenciji, isti će biti recenzirani od strane stručnjaka, te kasnije objavljeni u publikaciji PDF formata (zborniku) koja će biti dostupna online. Time želimo doprineti informisanosti šire javnosti – koja će imati priliku da proširiznanja o temama koje se tiču umetnosti, ali i zajednice u kojoj živimo.

Konferencija je podržana od strane Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Centra za muzeologiju i heritologiju i RAUCH kompanije – Srbija. Sve informacije dostupne su nazvaničnom sajtu konferencije (http://www.iicoabg.wixsite.com/2018)

Podelite sadržaj na
fb-share-icon0
Tweet 20

Urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

ZAPRATITE I PODELITE SADRŽAJ