U Zavičajnom muzeju u Danilovgradu arheološka radionica i predavanja

U Zavičajnom muzeju u Danilovgradu arheološka radionica i predavanja
© Danilovgrad.me

U Zavičajnom muzeju u Danilovgradu u 16. decembra će se održati aktivnosti koje za cilj imaju da približe arheologiju stanovnicima Danilovgrada. Reč je o arheološkoj radionici za učenike i predavanjima.

Arheolozi Lidija Mladenović i Ana Gavrilović se održati radionice učenicima osnovne škole Vuko Jovović i srednje škole Petar I Petrović Njegoš.

Istog dana u večernjim satima biće održana dva predavanja: Arheologija između književnosti i nauke koje će održati arheolog Jovan Stipić i Proces arheološkog istraživanja na primeru lokaliteta Adžine Njive – Brajkovo 2, Šabac koje će održati arheolog Srećko Živanović.

Bogato kulturno nasleđe opštine Danilovgrad se pre svega ogleda u značajnim kulturno- istorijskim spomenicima, arheološkim lokalitetima, kao i znatnom broju stvaralaca – umetnika, naučnika, filozofa i njihovih dela, čiji stvaralački dometi premašuju prostor koji ih je iznedrio.

Muzej tipološki pripada kompleksnim muzejima i kao jedina institucija za čuvanje i staranje o kulturnom nasleđu sadrži sedam predmetnih zbirki i 2400 eksponata. U zgradi Muzeja se takođe nalazi rekonstrukcija oltarskog dela srednjeg broda bazilike sa Gradine martinićke.

Registrujte se na Sve o arheologiji

Prijavite se na našu mejl listu i budite prvi koji će dobiti vesti iz sveta arheologije

Ne šaljemo spamove! Pročitajte naša pravila korišćenja za više informacija.

Podelite sadržaj na:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »