Radnici još jednog gradilišta u Nišu pronašli arheološke ostatke, pa pozvali arheologe

Radnici još jednog gradilišta u Nišu pronašli arheološke ostatke, pa pozvali arheologe

Šef gradilišta koje se nalazi nekoliko desetina metara od onog na kome su prošle nedelje već pronađeni ostaci vizantijskog objekta, prijavio je da su pronašli nešto za šta se sumnja da su arheološki ostaci. U Zavodu za zaštitu spomenika kažu da njihov arheolog ispituje da li je i ovde reč o arheološkim ostacima ili ne.

U neposrednoj blizini gradilišta na Bulevaru Svetog Pantelejmona u Nišu, gde je deo radova zaustavljen zbog arheološkog nalazišta, sumnja se na još jedno.

Novinari su na terenu zatekli građevinsku inspektorku i arheologa, ali oni nisu želeli da otkriju da li su i na tom gradilištu pronađeni arheološki ostaci.

Potencijalno arheološko nalazište

Direktorka niškog Zavoda za zaštitu spomenika Ljiljana Berić kaže da je ovog puta šef gradilišta sam prijavio da je tokom pripremnih radova nešto iskopano i pronađeno. Još je nepoznato da li je reč o arheološkim ostacima.

Podsetimo, pre skoro nedelju dana su nakon prijave građana pronađeni ostaci nekog vizantijskog objekta na mestu gde se gradi stambeno-poslovni objekat, a investitor je obećao pomoć i radovi su prekinuti u delu gde je nalazište.

Izvor: Južne vesti

Registrujte se na Sve o arheologiji

Prijavite se na našu mejl listu i budite prvi koji će dobiti vesti iz sveta arheologije

Ne šaljemo spamove! Pročitajte naša pravila korišćenja za više informacija.

Podelite sadržaj na:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »