Otkrivena nekropola iz doba Zaraćenih država u Kini sa mačevima i sahranama kočija sa konjima

Otkrivena nekropola iz doba Zaraćenih država u Kini sa mačevima i sahranama kočija sa konjima
Bronzani mačevi (foto: Chinese Academy of Social Sciences)

Arheolozi su otkrili veliku nekropolu iz perioda Zaraćenih država u Kini. Brojni artefakti, poput mačeva i sahrana sa kočijama i konjima bacaju svetlo na ovaj nasilni period.

Arheolozi sa Instituta za kulturne relikvije i arheologiju provincije Hubei i opštinskog instituta za kulturne relikvije i arheologiju Sjanđang otkrili su veliko groblje iz perioda Zaraćenih država u Sjanjangu, Kina.

Pronađeno je 176 grobnica i oko 500 artefakata, među kojima su i bronzani mačevi starosti više od 2.200 godina. Dve grobnice potiču iz dinastije Han.

Bakarne posude (foto: Chinese Academy of Social Sciences)

Period „Zaraćenih država“ (475–221. g. p.n.e.) je bila era definisana brojnim sukobima između nekoliko zavađenih kineskih carstava i zaključena osvajačkim ratovima Kine.

U saopštenju se navodi da su grobnice skromne veličine. Brojni grobni predmeti su pronađeni. Poput grnčarskih posuda, ritualnih predmeta, bakarnih posuda, predmeta svakodnevne upotrebe, češljeva i nekoliko prstenova od žada, mačeva, i vrhova koplja. Među najzanimljivijim se izdvajaju sahrane kočija sa konjima. Povezano: Top 3 sahrane kočija sa konjima

Jedna od grobnica u kojoj su kočije sa konjima (foto: Chinese Academy of Social Sciences)

Ovo iskopavanje pruža brojne nove materijale za proučavanje pogrebnih običaja u oblasti Sjanđang u srednjem i kasnom periodu Zaraćenih država, a takođe pruža važan fizički materijal za proučavanje kulture Ču“, navodi se u saopštenju.

Registrujte se na Sve o arheologiji

Prijavite se na našu mejl listu i budite prvi koji će dobiti vesti iz sveta arheologije

Ne šaljemo spamove! Pročitajte naša pravila korišćenja za više informacija.

Podelite sadržaj na:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »